پيام
+
آيا فعّاليّت بانكها بدون رباخوارى ممكن است؟
---ماندگار---
90/8/12
---ماندگار---
برخى بر اين عقيده اند كه در اين عصر اقتصاد بدون ربا، قادر به فعّاليّت نيست. از اين رو، منع از رباخوارى توقّف فعاليّت بانكها را در پى خواهد داشت و نتيجه اين توقّف ركود اقتصادى است. به عبارت ديگر، مسأله ربا آن چنان با اقتصاد آميخته گشته كه تفكيك ناپذيراست.
---ماندگار---
اين نوع تفكّر و باور غلط از ناحيه افرادى القا مى شود كه خود باخته و غرب زده هستند. البتّه جا دارد كه كشورهاى ثروتمند، چنين تبليغاتى را از طريق ايادى خود داشته باشند; زيرا اين تفكّر مطابق با منافع آنهاست و آنها مطالب را مطابق منافع خود به ديگران القا مى كنند. در حالى كه اين تفكّر نادرست است.
---ماندگار---
بانكهاى اسلامى اگر بر اساس آيين نامه هاى مصوّب عمل كنند و مردم هم از متن قرار داد مطّلع گردند و بر آن وفادار بمانند، مشكل ربا پيش نخواهد آمد. هم سپرده گذاران بهره مند خواهند شد; و هم بانكها استفاده سرشارى خواهند برد; و هم چرخ اقتصاد كشور به حركت در خواهد آمد.
---ماندگار---
يكى از عقود اسلامى ـ كه در آيين نامه بانكدارى نيز وارد شده ـ عقد «مضاربه» است، كه تنها به تجارت اختصاص ندارد.(1) بلكه سرمايه گذارى در امر توليد، صنعت، دامدارى، كشاورزى، خدماتى و... را نيز شامل مى شود